Infectiile urinare recurente, o problema careia ii putem pune capat

Odata ce ne-am confruntat cu o infectie urinara, organismul poate sa ramana vulnerabil in fata acestei afectiuni.

Doua episoade survenite intr-un interval de 6 luni sau trei in decursul unui an reprezinta un indicator al infectiilor urinare recurente, iar vizita la medic este obligatore in acest caz.

Netratata, infectia urinara poate duce chiar la dezvoltarea unei disfunctii renale ori la aparitia septicemiei, asa ca este important sa luati masuri de la primele semne de boala.

Cauzele aparitiei infectiilor urinare

In aproximativ 90% dintre cazuri, infectia urinara este provocata de bacteria Escheria Coli (E. Coli), dar si anumite tipuri de stafilococva pot imbolnavi.

Agentii patogeni patrund in tractul urinar si se lipesc de mucoasa care captuseste peretii vezicii urinare, rinichilor sau uretrei. Odata ajunsi aici, incep colonizarea unei regiuni a aparatului excretor si provoaca acele simptome neplacute.

O schema de tratament ineficienta sau o cura de antibiotic administrata pentru o perioada insuficienta pot lasa infectia netratata, creand conditiile pentru recurenta lor. Desi infectiile tractului urinar nu intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala, contactul sexual neprotejat este una dintre cauzele care contribuie la aparitia infectiilor urinare.

De asemenea, anumite metode contraceptive (precum diafragma sau spermicidele) pot irita regiunea perianala si pot afecta echilibrul natural al florei, crescand riscul de a dezvolta o infectie urinara.

Chiar si amanarea mictiunii este considerata un factor favorizant pentru aparitiei infectiilor, urina creand un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor in interiorul vezicii.

La menopauza creste predispozitia infectiilor urinare recurente

Toata lumea poate suferi de o infectie atractului urinar, insa femeile sunt mai predispuse in fata acestei afectiuni. Conform statisticilor serviciului NHS din Marea Britanie1, femeile aflate la menopauza reprezinta cea mai vulnerabila categorie in fata infectiilor urinare recurente.

Una dintre cauzele pentru care femeile sunt afectate de infectii urinare intr-un procent mai mare decat barbatii poate fi reprezentata de lungimea mai mica a uretrei, un factor care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.

De asemenea, distanta mai mica dintre uretra si anus favorizeaza migrarea agentilor patogeni in regiunea uretrei. Tocmai de aceea, respectarea regulilor de igiena reprezinta prima cale de aparare impotriva infectiilor.

Aveti grija, insa, sa nu cadeti in extrema cealalta, deoarece igiena excesiva si metodele extreme ca spalaturile vaginale pot tulbura echilibrul florei naturale, crescand sansele dezvoltarii unei infectii urinare.

Probioticele, aliatul in terapia pe termen lung

De cele mai multe ori, tratamentul impotriva infectiilor urinare este pe baza de antibiotice, insa efectele secundare nu sunt de ignorat: aceste medicamente afecteaza echilibrul florei, distrugand atat bacteriile responsabile pentru aparitia infectiilor urinare, cat si bacteriile benefice (lactobacilii).

In curele succesive cu antibiotic sau in cazul administrarii acestora pentru o perioada mai lunga de timp, exista posibilitatea ca bacteriile care cauzeaza infectii ale tractului urinar sa le depaseasca pe cele benefice, ceea ce mareste sansele ca infectia sa recidiveze.

Puteti preveni aceasta situatie cu ajutorul probioticelor, microorganisme vii care mentin echilibrul florei si inhiba proliferarea agentilor patogeni.

Solutii naturale pentru protectia tractului urinar

Un ajutor de nadejde in mentinerea sanatatii tractului urinar il reprezinta Uro-Care with CranActin, o combinatie de ingrediente naturale atent selectionate, indicate pentru mentinerea sanatatii si reducerea tulburarilor tractului urinar. Uro-Care contine D-manoza, vitamina C si ingredientul patentat CranActin, ingrediente care actioneaza sinergic cu tratamentul antibiotic si sprijina sanatatea tractului urinar atat in timpul unui episode infectios, cat si in prevenirea recurentelor.

D-manoza, principalul ingredient al formulei Uro-Care, ofera protectie impotriva infectiilor bacteriene si fungice. Aceasta creeaza o bariera naturala de protectie impotriva infectiilor, impiedicand adeziunea bacteriilor E.Coli la celulele peretilor interior ai vezicii urinare. D-manoza nu provoaca perturbari ale florei intestinale, frecvente dupa tratamentul cu antibiotice, si nu produce tulpini bacteriene rezistente.

Merisorul Canadian este bogat in compusi organici care protejeaza tractul urinar si scad pH-ul urinei, ceea ce are ca efect producerea unui mediu usor acid in care agentii patogeni se multiplica mai greu. Formula Uro-Care concentreaza actiunea benefica a merisorului Canadian in CranActin, extract standardizat de merisor.

Vitamina C este una dintre cele mai eficiente substante pentru fortifierea sistemului imunitar, sprijinind raspunsul imun al organismului in lupta cu infectiile. In plus, Vitamina C este hidrosolubila, iar metabolizarea acesteia are ca efect acidifierea usoara a urinei, ceea ce inhiba proliferarea necontrolata a bacteriilor.

Formula Uro-Care contine doar ingrediente vegetale, fiind recomandat in dietele vegetariene si vegane.

Procesul tehnologic de obtinere inglobeaza substantele active intr-o fibra naturala care le protejeaza impotriva dizolvarii in acidul gastric.

Actionati pe mai multe cai atunci cand suferiti din cauza infectiilor urinare recurente. Un probiotic de ultima generatie, cum este Jarro-Dophilus EPS poate fi de mare ajutor. Acesta contine 8 tulpini patentate si studiate si peste 5 miliarde de bacterii probiotice care ajuta la echilibrarea florei si prevenirea infectiilor urinare recurente.

Fiecare capsula contine un amestec patentat de 8 tulpini de bacterii probiotice, pentru a asigura o actiune eficienta impotriva unui spectru larg de agenti patogeni:
•Lactobacillus rhamnosus R0011
• Pediococcusacidilactici R1001
• Bifidobacteriumlongum BB536 (Morinaga)
• Bifidobacterium breve R0070
• Lactobacillus acidophilus (helveticus) R0052
• Lactobacillus casei R0215
• Lactobacillus plantarum R1012
• Lactococcuslactis ssp. lactis R1058

Infectiile urinare recurente pot deveni o problema a trecutului, printr-o strategie echilibrata: protejarea sanatatii tractului urinar cu ajutorul ingredientelor naturale si pastrarea echilibrului micoflorei, prin aportul de probiotice.

Referinta: http://www.nhs.uk/conditions/Urinary-tract-infection-adults/Pages/Introduction.aspx
Sursa articol: Secom.Ro (Remedii moderne pentru o viata moderna)

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.