Menopauza nu presupune doar lipsa menstruație

Schimbările hormonale care intervin odată cu încheierea menstruației pot cauza căderea părului. Iată câteva sfaturi pentru minimizarea acestor efecte.

Căderea părului este reglată de acțiunea estrogenilor. Acești hormoni feminini încurajează creșterea părului și protejează foliculii de păr de acțiunea androgenilor (hormoni masculini).

Atunci când se instalează menopauza, producția de estrogen scade dramatic. Prin urmare, firul devine mai delicat, crescând mai greu și mai rar.

Pentru a rezolva această problemă, iată câteva obiceiuri pe care ar trebui să le adoptați:

-Consumați mai mult fier și biotină! Cel dintâi are un rol semnificativ în prevenirea căderii părului, iar cel de-al doilea este cunoscut drept “vitamina pentru creșterea părului.”
Printre sursele excelente în care se regăsesc aceste elemente se număra peștele, nuciferele, semințele, puiul, salata verde, roșiile și morcovii.

-Consumați mai mult Omega 3. Acești acizi grași regăsiți în ton, somon, macrou, semințe de în și nuci ajută la hidratarea părului și stimulează creșterea acestuia.

-Încurajați regenerarea. Anumite ierburi medicinale hrănesc firul de păr și/sau stimulează fluxul sanguin în scalp. Acestea includ aloe vera, ginseng, levănțică și rozmarinul.

Sursa:www.sfatulmedicului.ro

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.