Nașterea naturală este un proces fiziologic, firesc, prin care femeile cu sarcini fără complicații aduc bebeluși pe lume. Conform studiilor, aproximativ 2/3 dintre femeile de pe glob pot naște pe această cale fără complicații, în tip ce restul de 1/3 pot avea complicații care le împiedică să nască natural.
Acestea sunt încurajate să aleagă nașterea prin cezariană, iar procedura este recomandată atât pentru siguranța lor, cât și pentru a bebelușilor.
Așadar, statisticile ne spun ca majoritatea femeilor pot naște natural și pot participa la minunea de a aduce pe lume pruncul care le-a crescut în pântec timp de nouă luni. În acest articol ne-am propus să te pregătim cu toate informațiile de care ai nevoie dacă ai ales să naști natural.
Teama de naștere naturală
Sarcina nu înseamnă doar naștere. Nu este numai un proces greu, plin de transformări și dureri care se încheie după aproximativ 9 luni. Ci este modalitatea prin care aduci pe lume un copil. Copilul tău. În tot acest timp și el muncește cu tine, alături de tine, și el se pregătește și se face mai puternic, mai bun. și el adună informații, ca și tine. Nu ești singură. Niciodată nu vei mai fi. Cineva te înțelege mai bine ca oricare altul.
Ce poți face pentru a scapă de teama de naștere?
Terapie Manuală
Din ce în ce mai multe femei descoperă numeroasele beneficii asociate cu îngrijirea cu chiropractica/terapia manuală în timpul sarcinii, cea mai frecventă plângere fiind durerea de spate.
Într-un studiu recent, 84% dintre pacienții care au primit ajustări chiropractice au raportat o ușurare a durerii de spate în timpul sarcinii și o muncă semnificativ mai redusă. (dacă se poate citarea sursei)
În timpul celor 40 de săptămâni de sarcină, corpul se schimbă în fiecare zi cu fluctuații hormonale, creșterea greutății fetale și schimbarea centrului de greutate al mamei.
Hormonii de sarcină, în special relaxina spre sfârșitul sarcinii, fac ca ligamentele corpului să fie mai laxe sau mai puțin stabile.
Acest lucru este necesar pentru a permite ca pelvisul să se lărgească pentru a face loc fătului în curs de dezvoltare, dar poate contribui la tensionarea ulterioară a coloanei vertebrale lombare în partea inferioară a spatelui.
Greutatea suplimentară poate stresa și coloana vertebrală, împreună cu dezechilibrul de distribuție a greutății pe măsură ce copilul se dezvoltă.
Ajustările chiropractice ușoare și sigure vor micșora tensiunea scăzută a spatelui, precum și îmbunătățirea alinierii pentru poziționarea optimă a fătului și o sarcină mai confortabilă, precum și facilitarea unui travaliu și a unei nașteri mai ușoare.
După 32 de săptămâni de gestație, în cazul în care copilul nu se află în poziția capului anterior în zona occiputului, chiropractica/terapia manuală poate ajuta copilul să se întoarcă înainte de debutul travaliului.
Alte dureri prenatale și dureri care pot fi ajutate cu îngrijire terapeutică manuală includ dureri de cap, arsuri la stomac și simptome de tunel carpian.
Deoarece chiropractica/terapia manuală acționează asupra sistemului nervos, acesta poate reduce neurologic stresul asupra nervilor spinali care sunt iritați de sarcină.
Presiunea asupra anumitor nervi din gât poate provoca dureri de cap, în partea superioară a spatelui poate duce la arsuri la stomac și la nivelul gâtului și încheieturii mâinii, amorțeală și furnicături în mâini.
Sarcina este un moment plin de schimbări și provocări fizice și emoționale.
Chiropractica/Terapia Manuală este un tip natural de îngrijire a sănătății atât pentru tine cât și pentru copilul tău, pentru a ajuta la durerile uneori inevitabile și durerile de sarcină.
Concluzie
Alegerea tipului de naștere depinde de medic, dar și de mămică. De aceea te sfătuim să te consulți cu ginecologul tău și să stabilești împreună cu acesta modalitatea prin care vei naște.
Durerile nașterii nu trebuie să te sperie sau să te determine să apelezi la cezariană. Gândește-te că merită să suporți durerea deoarece în urma micilor sacrificii pe care le vei face, în sfârșit îl vei putea tine pe piept pe micul tău puiuț, iar venirea lui pe lume va fi fost un lucru cât se poate de natural și firesc.
Dacă chiar îți este teamă de durerile nașterii, poți opta oricând pentru o naștere naturală cu anestezie epidurală, care îți va ameliora senzația de durere provocată de contracții.
Ai încredere în intuiția ta
Așa cum am tot spus, nașterea este un proces natural. Femei din toată lumea dau viață de mii de ani, așa că e bine să ai încredere în intuiția ta de mamă și în instinctele materne. Vei vedea că în momentul nașterii, când vei fi pusă în fata faptului împlinit, vei ști exact ce să faci.
De ce vă adresați Equilibrium Therapy?
- Dislocarea coxală determină (datorită scurtării aparente a unuia din membrele inferioare) schimbarea centrului de greutate. Așezarea oaselor coxale în poziția corectă reduce acest disconfort.
- Prin terapia Yumeiho se ajustează poziția corporală (alinierea oaselor bazinului reduce tensiunea musculară pe toată lungimea coloanei vertebrale)
- În timpul celor 40 de săptămâni de sarcină, corpul se schimbă în fiecare zi cu fluctuații hormonale, creșterea greutății fetale și schimbarea centrului de greutate a mamei. Postura în timpul sarcinii se modifică datorită adaptărilor fiziologice (crește burtica) în consecința se amplifică curbura lombară (hiperlordoză) și apar tensiuni pe musculatura abdominală (transvers, oblici externi și interni, etc) acest lucru împiedică dezvoltarea normală a fătului, în consecința eliminând tensiunile și durerile musculare, abdomenul se relaxează permițând dezvoltarea normală a fătului
- Hormonii de sarcină, în special relaxina spre sfârșitul sarcinii, fac ca ligamentele corpului să fie mai laxe și mai puțin stabile. Acest lucru este necesar pentru a permite ca pelvisul să se lărgească pentru a face loc fătului în curs de dezvoltare, dar poate contribui la tensionarea ulterioară a coloanei lombare.Terapia manuală va ajuta corpul să ducă sarcina pe toată perioada în condiții normale
- Îngrijirea pielii prin masaj pe perioada sarcinii duce la prevenirea apariției vergeturilor!
https://equilibriumtherapy.ro/