Recoltare celule stem

Celulele stem si proprietatile lor

Celulele stem sunt celulele «primordiale» ale organismului uman care se pot diferentia la rândul lor în celule formatoare de alte celule, tesuturi si organe în corpul uman. Mai precis, celulele stem pot evolua în celule mature cu caracteristici si forme specializate cum ar fi celulele din sânge, celule ale sistemului nervos, celule din inima sau piele.

 

 

Celulele stem ale nou-nascutului

Celule stemCelulele stem ale nou-nascutului sunt recoltate la nastere din sângele din cordonul ombilical si placenta. Acestea nu au nici o legatura cu celulele stem embrionare si astfel nu exista probleme de ordin etic privind recoltarea acestora, din moment ce sângele placentar si tesutul cordonului ombilical sunt îndepartate dupa nastere.

 

Celulele stem ale nou-nascutului sunt recomandate în locul celulelor stem care se gasesc în corpul uman (de ex. în maduva spinarii) si prezinta urmatoarele avantaje:
•  Nu îmbatrânesc si nu sunt expuse la radiatii si/sau virusi
•  Poseda o abilitate mai mare de a prolifera si de a regenera celule
•  Implicatiile legate de respingerea grefei sunt mai putin frecvente când se utilizeaza celulele stem ale nou-nascutului.
•  Recoltarea sângelui din cordonul ombilical este facila si fara dureri.

De ce Stem Cells Bank?

Stem Cells Bank este alegerea potrivita pentru familia ta, pentru ca îti ofera Biotehnologie de ultima generatie în procesarea Celulelor Stem.

Biotehnologie de ultima generatie în procesarea Celulelor Stem

1. Grefa este stocata în doua compartimente diferite pentru a garanta posibilitatea de a doua utilizari viitoare , daca este necesar.

Aceasta tehnologie ne da posibilitatea de a decriogena doar un compartiment din grefa, daca este necesar, si sa stocam în continuare celalalt compartiment, pentru a fi utilizat în viitor. Cu alte cuvinte, aceasta metoda de stocare ofera viitorilor parinti, care aleg sa stocheze celulele stem cu Stem Cells Bank, posibilitatea de a putea face doua transplanturi cu un singur serviciu de stocare. Este important sa retineti ca daca aceasta separare în doua compartimente, nu are loc dupa procesarea initiala a grefei, înainte de criogenarea ei, nu veti mai avea aceasta posibilitate.

În timp ce unii parinti trebuie sa plateasca mai mult pentru aceasta optiune iar altii nici macar nu au aceasta posibilitate, parintii care aleg sa depoziteze cu Stem Cells Bank primesc depozitarea în doua compartimente ca si parte din serviciul nostru standard, fara taxe suplimentare.
La Stem Cells Bank consideram ca fiind obligatia noastra fata de viitori parintii sa profitam de posibilitatile oferite de progresele tehnologiei, cu scopul de a oferi servicii de cea mai buna calitate. Suntem încrezatori ca va oferim cea mai buna optiune pentru stocarea celulelor stem ale copilului dumneavoastra.

2. Folosim sistemul cel mai modern de procesare automatizata a grefei. Sistemul este unul închis pentru a evita contaminarea în laborator, nu este nevoie de interventia umana în timpul procesarii, cu recuperare celulara maxima (96%). În acest fel oferim excelenta stiintifica familiei tale.

Stem Cells Bank are instalat sistemul de procesare Biosafe Sepax® . Sepax întrece orice alta tehnica de procesare a sângelui din cordonul ombilical, oferind cele mai bune rezultate pentru fiecare grefa. Elementul principal al sistemului Sepax îl constituie prelucrarea complet automatizata pentru separarea celulara, astfel orice risc de contaminare este practic eliminat. Sistem de procesare celule stem - Sepax

Câteva detalii despre sistemul Sepax, care certifica pozitia de lider în procesarea sângelui ombilicoplacentar la nivel mondial:
•  Peste 450.000 de grefe au fost procesate folosind sistemul Sepax, în cadrul laboratoarelor de procesare a sângelui ombilicoplacentar si a spitalelor, în peste 40 de tari.
•  Peste 2000 de grefe procesate cu Sepax au fost utilizate în transplanturi.
•  Sepax proceseaza separat fiecare unitate de sânge ombilicoplacentar, o singura unitate de sânge la un moment dat.
•  Sepax este singurul sistem complet automatizat de pe piata folosit pentru separarea celulara. Automatizarea este acum acceptata pe scara larga ca o parte esentiala de asigurare a securitatii în cursul procedurii de separare celulara si are un impact direct asupra numarului de celule stem care sunt recuperate si depozitate.
•  Astazi sistemul Sepax reprezinta standardul în procesarea grefelor de celule stem, având cele mai multe referinte în publicatii stiintifice, decât orice alta tehnologie comparabila.

La Stem Cells Bank consideram faptul ca includerea sistemului Sepax în protocolul nostru de procesare a probei biologice este un element important care ne ajuta sa oferim cea mai buna tehnologie de prelucrare a materialului biologic al copilului dumneavoastra.

Laborator procesare celule stem3. Functionam în interiorul unui complex medical privat, nou construit. Incinta complexului este pazita 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Asistenta medicala si siguranta la nivel de spital privat. Proceduri medicale foarte stricte si functionare la standarde înalte.

4. Laboratorul nostru functioneaza 365 de zile pe an (chiar si în weekend-uri si de sarbatori legale). Grefele nu sunt doar colectate.Acestea sunt procesate chiar si Sâmbata si Duminica).

5. EXPERIENTA . Stem Cells Bank are o echipa multinationala cu o experienta de opt ani in biotehnologie si stocare de celule stem.

NOI AM FACUT TOATE ACESTE ALEGERI STRATEGICE
PENTRU TINE SI PENTRU GREFA TA!
Modalita?i de plata

Pentru serviciul de recoltare de celule stem, pute?i opta între 2 modalitati de plata:

Planul tarifar A: Suma de bani aferenta se achita în decurs de o luna de la nastere, costul total va fi de 1300 Euro, ceea ce include stocarea probei biologice a copilului dumneavoastra pentru 20 de ani.

Plan tarifar A

Modalitatea de plata

Suma de plata

La data nasterii

300 Euro

O luna de la data nasterii

1000 Euro

Cost total:

1300 Euro

Planul tarifar B: Va ofera posibilitatea de a achita contravaloarea serviciului de logistica si procesare a grefei în valoare de 800 Euro, în primele 4 luni dupa nastere, urmând ca sa se achite depozitarea grefei pe o perioada de 20 de ani în valoare de 600 Euro, în 12 rate lunare în valoare de 50 de euro, în total costul fiind de 1400 Euro.

Plan tarifar B

Modalitatea de plata

Luna

Suma de plata

Rata 1: o luna de la data nasterii

1

250 Euro

Rata 2: a-2-a luna de la data nasterii

2

250 Euro

Rata 3: a-3-a luna de la data nasterii

3

250 Euro

Rata 4: a-4-a luna de la data nasterii

4

50 Euro

Rata 5: a-5-a luna de la data nasterii

5

50 Euro

Rata 6: a-6-a luna de la data nasterii

6

50 Euro

…………………………………………….

………

……………………

Rata 16: a-16-a luna dupa nastere

16

50 Euro

Cost total:

1400 Euro

În legatura cu conditiile de plata trebuie notat faptul ca:

 • Daca din anumite motive proba biologica nu va putea fi stocata nu trebuie platita nici o suma de bani iar noi va vom returna în totalitate depozitul initial.
 • Costul mentionat mai sus include depozitarea pentru o perioada de 20 de ani, ceea ce înseamna ca timp de 20 de ani nu mai trebuie achitata nici o suma de bani.
 • Preturile sunt exprimate în EURO si contin TVA.

Toate costurile vor fi achitate în LEI la cursul din ziua platii a Bancii Nationale.

 

Screening-ul neonatal: Cel mai eficient program de screening

Screening-ul neonatal este un test de diagnosticare, extrem de stiintific , având ca scop depistarea timpurie a 54 de boli metabolice . Aceste boli sunt greu de observat, nu prezinta simptome în timpul perioadei neonatale si pot duce la probleme grave de sanatate (retard mintal, insuficienta renala, insuficienta hepatica sau anomalii ale sistemului nervos central, moarte subita, etc.). Screening-ul simplu exista din 1965 si, în momentul de fata, toate statele fac un screening de rutina pentru fiecare nou-nascut pentru depistarea fenilcetonuriei (PKU) si hipotiroidismul congenital. Testul nostru de screening neonatal este conceput pentru a extinderea screening-ului cu scopul de a depista si alte tulburari posibil tratabile sau controlabile si este recunoscut de multi ca fiind standardul acceptat de îngrijire medicala.

Dar, bebelusul meu pare foarte sanatos. Sunt testele totusi necesare?

Majoritatea nou-nascutilor cu tulburari identificate de testul de screening neonatal nu prezinta semne evidente de boala imediat dupa nastere. În fiecare dintre aceste tulburari exista o problema într-una dintre multele substante chimice produse în mod natural în organism. Testul de screening neonatal va identifica la majoritatea copiilor care pot avea una dintre aceste tulburari si va alerta medicul cu privire la nevoia speciala de îngrijire. De obicei acest lucru se poate face înainte ca problema sa poata cauza efecte daunatoare permanente, o data cu trecerea timpului.

Ce se întâmpla daca bebelusul meu are una dintre aceste “tulburari”?
Poate fi vindecat?

Cele mai multe dintre aceste tulburari sunt probleme chimice înnascute si nu pot fi “vindecate,” la fel precum culoarea ochilor sau înaltimea nu pot fi schimbate în mod permanent. Cu toate acestea, efectele grave ale celor mai multor tulburari pot fi adesea complet prevenite sau diminuate în cazul în care se începe imediat un regim alimentar special sau un tratament medical.

Laborator: Experienta si tehnica de ultima generatie

Stem Cells Bank colaboreaza cu Neolab S.A.,care ofera servicii integrale de screening neonatal. În ceea ce priveste partenerul nostru strategic, trebuie sa mentionam:

 • Are mai mult de 5 ani de experienta de laborator în domeniul de screening neonatal, cu mai mult de 120.000 de esantioane analizate .
 • Ofera un serviciu complet, prin acoperirea de teste suplimentare gratuite, în caz de rezultate suspecte (costurile ar putea fi mai mari de 500 de euro). În plus, aveti la dispozitie un medic specializat pentru consultanta de urgenta. Toate acestea sunt oferite la un pret care va va surprinde.
 • Urmarim cele mai recente si mai fiabile metode Tandem-MS .
 • Laboratorul este acreditat conform standardului ISO-15189 .
 • Control de calitate în cadrul cooperari cu Clinicile Mayo , unul din cele mai importante institutii de asistenta medicala în SUA.
 • Control de calitate în cadrul ERNDIM – Centrul European pentru screening neonatal .
 • Control de calitate în cadrul Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) . O procedura, care necesita executarea periodica de teste de calitate folosind esantioane externe oferite de CDC.

Bolile care sunt detectate

Sunt detectate 53 de tulburari genetice, metabolice, endocrinologie:

 • Tulburari metabolice ale amino-acizilor (omocysteinouria, argininaimia)
 • Tulburari metabolice ale acizilor organici
 • Tulburari ale oxidarii acizilor grasi
 • Deficit de biotina, fibroza chistica
Procedura

Pasul 1: Stem Cells Bank va pune la dispozitie kit-ul de colectare
Pasul 2: Colectarea de sânge din calcâiul bebelusului.
Pasul 3: Transportul mostrei în laborator
Pasul 4: Analiza de laborator – Expedierea rezultatului

Aspecte financiare

Costul pentru screening-ul neonatal este 95 de euro si include:

 • Kit-ul de recoltare
 • Transportul mostrei în laborator
 • Analiza de laborator
 • Testele suplimentare pentru rezultatele suspicioase (cu exceptia fibrozei chistice).

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.