A doua opinie in ginecologie

Imaginati-va urmatoarea situatie: bunica dumneavoastra v-a lasat un diamant incredibil de mare. Dumneavoastra l-ati pastrat dar la un moment aveti nevoie acuta de bani si decideti sa vindeti diamantul. Problema este ca dumneavoastra nu cunoasteti valoarea acestui diamant. Este de la sine inteles ca urmatorul pas este vizita unui bijutier pentru a obtine o apreciere a valorii diamantului. Ce ati face dupa ce ati primit aceasta apreciere? Ati fi 100% multumita de avizul bijutierului? Ce faceti daca exista o eroare de apreciere care a subestimat cu mult valoarea diamantului? Nu este rezonabil sa cautati un al doilea aviz impartial? Acelasi lucru este valabil si pentru un diagnostic medical doar ca in acest caz valoarea sanatatii depaseste cu mult orice diamant din lume!

Statisticile arata ca aproximativ 30% din cazurile medicale nu au un diagnostic corect. Aceste erori duc la tratamente lungi si inutile (de multe ori si foarte costisitoare), intirzierie ale vindecarii. Cind exista dubii cu privire la diagnosticul si consecinetele sale, este bine sa apelati la o adoua opinie impartiala. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa fie unul foarte bun dar, pur si simplu, in momentul in care a pus diagnosticul dumneavoastra, nu a fost foarte inspirat (constrins de lipsa de timp sau de alte probleme). Un al doilea medic poate avea o alta viziune asupra cazului medical si e posibil sa va sugereze un alt diagnostic sau chiar tratament care ar putea sa va ajute sa va recapatati starea de sanatate mult mai repede. A doua opinie este sugerata fara stresul timpului (pentru ca medicul are la dispozitie citeva zile in care sigur va gasi timpul necesar analizei atente a cazului medical) si uneori se ia dupa o dezbatere cu unul, doi colegi. Astfel pacientul beneficiaza de o a doua opinie foarte pertinenta.

O a doua opinie medicala este o solutie buna si eficienta atat pentru pacient cat si pentru medicul sau. Multi pacienti sunt ingrijorati ca il vor ofensa pe medicul lor in cautarea unei a doua pareri medicale. De fapt, medicul doreste ceea ce este mai bine pentru dumneavoastra, iar solicitarea unei a doua opinii nu are de ce sa-l ofenseze. Ei insisi consulta, in mod informal, o a doua opinie de la colegii lor. Medicii tin legatura intre ei, se consulta atat prin email, cat si in cadrul conferintelor de profil. Dacă aveți un medic care ar putea fi jignit de un al doilea aviz, acesta nu este medicul potrivit pentru dumneavoastra.

O a doua opinie poate confirma si valida diagnostice anterioare sau poate prezenta chiar diferite optiuni pentru investigatii ulterioare.

Clinica noastra va propune servicii de tip A doua opinie, pentru detalii va rugam sa vizitati pagina dedicata acestui serviciu: Second Opinion.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.